onsdag, maj 10, 2006

Golfa Gotland Runt!

Denna populära golftävling äger i dagarna rum på våra gotländska golfbanor för tredje året i rad. Tävlingen har lockat hit över 200 fastlandsspelare och nästan 50 gotlänningar. Det är en s.k. säsongsförlängare på turistsidan, och de flesta hitresta bor i ”Golfbyn” Gustavsvik eller på hotell i Visby. Många har deltagit varje år på detta evenemang, som bara blir större och större. Frågan är hur stort det egentligen kan bli? Men – vilken goodwill för Gotland!

Våra duktiga tävlingsledare och organisatörer från de gotländska klubbarna och turistverksamheterna ska ha en eloge för väl genomförda evenemang. Det har i år också varit extra bonus med kanonväder för golfspel på våra vackra och välskötta banor.

Spelarna har också väldigt trevlig tillsammans. Det kunde jag notera, eftersom jag var med på en uppvisningstävling mellan Gotlands kommun och Fastlandet i spel över 5 korta hål. Naturligtvis lät vi i stor sämja fastlänningarna (Anna-Karin, Agne och Rune) ta hem segern över oss gotlänningar (Bo Björkman, Anders Murath och undertecknad). Efteråt ägde prisutdelning rum för tidigare golfspel och därefter åt man nygrillat lamm i härligt solsken ute på Gustavsvik!

En snabb redovisning av förväntade intäkter visar att dessa golfspelare bidrar med nära två miljoner kronor i intäkter till den gotländska idrotten och näringslivet dessa dagar. De bidrar också till att föra vidare sina positiva intryck från Gotland och våra banor till vänner och bekanta hemmavid. Inte illa!

Inga kommentarer: