onsdag, maj 03, 2006

Den borgerliga politiken formas

Den borgerliga Alliansen offentliggjorde igår sitt budgetarbete i en gemensam motion. Det blev en hel lista på förbättringar för jobben och tillväxten i hela landet. Den innehåller bland annat skattesänkningar för människor med små eller medelstora inkomster, krafttag med möjligheter att få jobb, förbättrade möjligheter för företagare att kunna anställa, nya förslag för förbättringar i skolan vården och omsorgen och bättre möjligheter för polisen att upprätthålla lag och ordning. Det är bra att det finns tydliga alternativ till s-politiken inför valet i september!

I dag presenterade dessutom moderatledaren Fredrik Reinfeldt och moderaternas ekonomisk-politiska talesman Mikael Odenberg det moderata budgetförslaget, med anledning av regeringens vårproposition. Så här står det bland annat i den interna information som kom idag:

”Moderaternas ekonomiska vårmotion har fokus på att förstärka den jobbpolitik som utvecklats i partiet under senare år. Grunden till denna politik är ett fullt ut finansierat och brett tiopunktsprogram, som bland annat innehåller stabila statsfinanser, sänkt skatt för låg- och medelinkomsttagare, stramare bidrag, lägre kostnader för anställningar, bättre matchning på arbetsmarknaden samt ett bättre företagsklimat.

Moderaternas vårmotion lyfter nu särskilt fram behovet av reformer för entreprenörskap och ökat företagande i Sverige. Här presenteras en rad förslag i form av avskaffad förmögenhetsskatt, förbättrad beskattning för fåmansbolag, förbättrad tillgång till riskkapital, minskad regelkrångel samt reformer för entreprenörskap inom vård, omsorg och utbildning.”

Motionen i sin helhet återfinnes på http://www.moderat.se/material/pdffiler/moderat_9646.pdf

Inga kommentarer: