söndag, september 10, 2006

S sprider lögner om moderat vårdpolitik

Socialdemokraterna går ut på många ställen runt om i landet med rena lögner om moderaterna, och hävdar att vi vill sälja ut sjukvården och att plånboken ska styra. Även jag fick denna fråga vid Kräklingbo marknad igår. Detta stämmer inte!

Vi moderater anser att vården ska vara solidariskt finansierad genom skatter.För oss moderater är inte det viktiga om vården bedrivs av kommunen eller i någon annans regi. Det viktiga är att alla får bra vård i tid. På de platser i landet där vi har föreslagit andra former än offentligt driven vård har detta varit för att ge patienterna en bättre vård än i dag.

På många orter i Sverige har den socialdemokratiska vårdpolitiken lett till att vårdcentraler har lagts ner och att väntetiderna har ökat. I ett sådant läge borde de istället vara öppna för att förbättra kvaliteten och tillgängligheten i vården, annars sviker de både patienter och personal.

Tillsammans med de andra partierna i Allians för Sverige är vi överens om att öka resurserna i vården och på moderaternas initiativ vill vi införa personliga vårdguider för de allra mest vårdbehövande.

Inga kommentarer: