tisdag, september 05, 2006

Det är dags nu!

Det är dags nu, säger många som jag träffar i valstugorna. Det är dags nu för ett regeringsskifte. Det finns många skäl för detta. Ett av skälen är att det denna gång finns ett mycket regeringsdugligt alternativ i och med den borgerliga Alliansen. Det finns också en mycket kompetent ny statsminister i Fredrik Reinfeldt. Det har vi kunnat se och höra en längre tid nu, inte minst vid söndagens TV-utfrågning av Fredrik. Han klarade det utmärkt, och pratar så att vi begriper. Det handlar om att jobben måste bli fler och mer varierande, så att fler kan vara med och bygga goda förutsättningar för Sveriges välfärd.

Ett annat skäl handlar om att socialdemokraterna har gjort nog i regeringsrollen. Vi vet inte vad vi får, det finns ingen tydlig statsministerkandidat, för Göran Persson är ju på väg till Sörmland. Vi har hört vad Persson tycker om energiskatter och jobben. Vi har också hört om vad v och mp vill göra, som skulle ge ännu större utgifter i statskassan, men utan att ange någon finansiering. Det anger Alliansen. Alla utgifter inför detta val är finansierade. V och mp vill också in i regeringen, men det vill inte Persson. Hus ska det bli egentligen?

Ibland är vårt minne kort. När valdagen nu närmar sig kan det vara skäl att påminna sig om en del händelser som timat denna regeringsperiod. Det finns, tycker jag, en mängd ytterligare skäl som bidrar till att man borde tänka sig för några gånger. För att friska upp minnet vill jag ge en del exempel på några som t ex lägenhetsaffärer, skatteaffärer, KU-förhör, tsunamihantering, krogslagsmål, köttberget, chefsjobb till kompisar och släktingar osv. Kommer ni ihåg?

Det är mindre än två veckor kvar till valdagen nu och valfläsket kommer att flöda. Olika grupper kommer att utlovas förmåner, som det blir svårt att motstå – ”An offer you can’t refuse”. Det mest tydliga är att om vi går på detta igen, kommer det aldrig att bli någon förändring. Det bästa alternativet är att vi får en ny regering med den borgerliga Alliansen och nya människor i landets ledning, som ser med friska ögon på de problem vi har i landet. Annars riskerar vi att ytterligare halka efter övriga EU i välfärdstabellerna!

Inga kommentarer: