fredag, juli 28, 2006

På resa i Sommarsverige

Sverige är fantastiskt!
Jag har, som synes, haft en tids paus i min blog. Orsaken har varit en resa till släkten i västra Sverige och lite semester under några dagar.

Resan har gått genom en färggrann palett av landskap från Sörmland till Värmland och Bohuslän, innan vi var åter på Gotland igen. Massor av saker händer på fastlandet i dessa dagar, vilket man kunde se av vägskyltar mm under resan.

Vädret har också varit det allra bästa ur semestersynpunkt, sol och värme (tack och lov för luftkonditionerade bilar). Vi har kopplat av med födelsedagsfirande, golfspel och restaurangbesök. Vi har träffat släkt, vänner och andra bekanta.

På återresan till Gotland stannade vi över i Trollhättan. Där hade man haft Fallens Dags- festival, och staden var sprängfylld av människor. Avslutningen vid elvatiden på kvällen, bestod i att man öppnade fallen en stund samt därefter gavs ett jättefyrverkeri, som gott och väl varade runt 10 minuter. Det var det största jag varit med om. Säkert 10 000 människor hade kommit för att beskåda eldspelet.

Konkurrensen om turisterna är mycket större än för några år sedan. Satsningar i kommuner och regioner och marknadsföring visar att turismen som näring blir allt viktigare i hela landet. Här får vi på Gotland verkligen se upp!

Inga kommentarer: