fredag, juli 07, 2006

Almedalsveckan 2006

Nu har Almedalsveckan haft några intensiva dagar och börjar närma sig sitt slut. Det har som vanligt funnits tillfälle att besöka mängder av högkvalitativa seminarier och debatter. Trots sol och vackert väder tycks mötena ha haft ovanligt många besökare i år.

Jag brukar försöka hinna med att bevista några av dem, så även i år. Urvalet har varit svårt, och ibland har man säkert missat angelägna teman. Veckan är naturligtvis också en höjdare för att sätta Gotland på kartan, och visa upp allt det fina med ön. Vi har möjlighet att träffa bekanta och knyta nya kontakter. Den ger också våra lokala politiker att utmärkt tillfälle till fortbildning för kommande politiska arbete.

I år har jag varit på moderaternas ekonomiska seminarium, och lyssnat på bland annat vår partiledare och de andra allianspartiernas partiledare, samt Anna Ekström Saco och Klas Eklund egen företagare numera mm. Jag har också besökt flera olika seminarier, hört om psykiatrins svårigheter, polisfrågor och hur man förebygger ungdomskriminalitet, kvinnors hälsa med speciell inriktning på eget företagande och äldrevård.

Höjdpunkten var Fredrik Reinfelts tal i Almedalen. Många tusen åhörare hade lockats dit i den vackra sommarkvällen, och massor av människor gav oss lokala moderater uppmuntran och stöd för den fortsatta kampanjen. Vi vet att opinionsläget är väldigt jämnt, och jag hoppas moderaterna i hela landet nu ger järnet intill dess att vallokalerna stänger. Det kommer att löna sig!

Inga kommentarer: