söndag, april 02, 2006

Jobben viktigaste frågan för norra Gotland

I lördags (1/4) genomfördes den andra kampanjlördagen hos moderaterna på Gotland. Föreningarna på norr reste denna gång runt till de flesta orterna på mellersta och norra Gotland. Ca 150 personer har nu besvarat vår enkät och den viktigaste frågan i Sverige och på Gotland anser två av tre norrgutar vara fler jobb.

När det gäller förbättringar i skolan vill man främst ha ordning och reda och mindre klasser. För att minska brottsligheten anser hälften att vi måste se snabbare reaktioner vid första förseelsen. Om företagen ska bli fler i Sverige anser var tredje att vi måste minska på byråkratin och ytterligare var tredje vill ha lägre skatt på företag.

Eftersom de flesta av oss anser att jobben är väldigt viktiga kan det påpekas att miljöpartiet vid senaste Kommunstyrelsen kunde tänka sig att begränsa Cementas möjligheter att verka framåt. Så här skrev vi i moderaternas pressmeddelande som sändes ut efter det mötet:

”-Det är en splittrad rödgrön majoritet som idag uttalar sig om Cementas framtid på norra Gotland. Det är bekymmersamt att miljöpartiet yrkade på att avgränsa så stora ytor för nipsippan att det skulle hämma Cementas utveckling. Den borgerliga alliansen står däremot enad. Att Cementa får fortsätta verka på norra Gotland är av avgörande betydelse för hela öns näringsliv och arbetsmarknad, säger Lena Celion.”

2 kommentarer:

Johan Malmros sa...

Bra att jobbfrågan kommer upp. Även om jag inte sympatiserar med Moderaterna så håller jag med om att jobben är den viktigaste frågan för Gotland, och att de borgerliga har rätt lösning.
Jag följer din blogg med intresse, och hoppas fler gotländska politiker börjar använda internet mer för att sprida sina tankar, det främjar demokratin.

Lena Celion sa...

Tackar! Instämmer i det mesta du säger - det är viktigt att dra nytta av de kommunikationsvägar som finns. Speciellt roligt var det också att fråga gotlänningarna om vad de tycker är mest angeläget att ta tag i - överlägset var det jobben. Sen tycker jag förstås att Moderaterna har de bästa lösningarna!