onsdag, april 19, 2006

Vägpris.nu

Vägpris.nu jobbar oförtrutet vidare för att det ska finnas en fullgod färjetrafik för oss som reser till och från Gotland. De ska ha all heder av sitt engagemang och arbete.

Igår (tisdag) träffade de representanter från företag, organisationer och politiska partier på Gotland, och jag var med vid politikerträffen på Strand hotell. Eftersom den tidigare upphandlingen avbrutits pga att inga anbud inkommit, måste den nu göras om. Därför är det ingalunda dags att vila på lagrarna. Vi måste hela tiden vara med och påverka olika delar i beslutskedjan innan det nya underlaget skrivits fram.

Vi var överens om att vi inte kan acceptera nya förslag till försämringar! Det normala är att teknikutvecklingen går framåt och trafikmålen i alla trafikslag höjs. Då finns det ingen rim och reson i att Gotlandstrafiken ska gå åt andra hållet, dvs mot försämringar.

Gotlandstrafiken är den i särklass viktigaste regionalpolitiska frågan just nu, och här kan gotlänningarna påverka genom att stå upp som en man. Vi behöver en stabil trafiksituation som sätter fart på tillväxten och ger oss lika villkor med övriga landet.

Inga kommentarer: