söndag, april 09, 2006

Förbundsstämma på Gotland

På lördagen den 8 april höll vi i gotlandsmoderaterna vår förbundsstämma på Suderbys utanför Visby. Vädret var vackert, och den moderata fanan vajade i vinden tillsammans med den svenska och EU- dito utanför konferenslokalerna.

Stämmotalare var denna gång vår vice partiordförande Gunilla Carlsson, som höll ett strålande stämmotal om nya moderaternas politik. Det var både informativt och inspirerande. I talet avslutade Gunilla med att uppmana oss alla till gott valarbete, och att alla kan ”dra sitt strå till stacken”. Det är många uppgifter som ska göras inför ett val, och våra resurser är alla engagerade moderater.

Efter lunch hade riksdagskandidaterna en information om hjärtefrågor för ”nya moderaterna”. Jag tog bl a upp jobben, välfärden, lika möjligheter och miljön och Östersjön. Vi vill verkligen inte se en verklighet framför oss som den som Falstaff Fakir skrev om: ”Vatten är ett farligt gift, vilket omger Visby stift.”

Stipendium ur Bengt Ericssons fond delades ut för femte året, och denna gång fick jag själv till min stora överraskning och glädje denna utmärkelse. Utdelare var Bengt själv. Slite-Tingstäde m-förening fick också omnämnande av förbundsordföranden för föredömligt arbete med kampanjer och valinformation.

Därefter vidtog sedvanliga förhandlingar. Styrelsen omvaldes till stora delar, motion om mobbing och propositioner om flygskatt och färjetrafik bifölls. Dessutom gjorde stämman ett uttalande om färjetrafiken, som kan läsas på www.gotland.moderat.se.

Något att tänka på inför valet: Alla val är vägval för framtiden. Det gäller i allra högsta grad det val vi nu har framför oss. Sällan har ett maktskifte varit så viktigt. Sällan har behovet av förnyelse varit så stort. Här har moderaterna – du och jag – en viktig uppgift att fylla. Idag har vi också en Allians för Sverige som står beredd att ta över.

I valet 2006 står de nya moderaterna mot de gamla socialdemokraterna. Du och jag står mot Göran Persson. Tillsammans kan vi göra skillnad för ett bättre Sverige. Ett Sverige där människor får komma till sin rätt. Där friheten växer och fler får möjlighet att kunna bestämma över sitt eget liv och leva ut sina drömmar.

Inga kommentarer: