torsdag, mars 30, 2006

KS och GA-stiftelsen

Idag har jag varit på KS, jobbet, hos tandläkaren och på styrelsemöte med GA-stiftelsen (Gotlands Allehanda).
En av uppgifterna när vi sitter i opposition som moderater är att visa på andra vägval i politiken. Efter KS sände Gustaf Hoffstedt och jag därför iväg följande pressmeddelande:

”Kommunstyrelsen fattade idag beslut om remissyttrande om åtgärdsprogram för nipsippa och gotlandssippa, samt om motion för ökad valfrihet I barnomsorgen.

-Det är en splittrad rödgrön majoritet som idag uttalar sig om Cementas framtid på norra Gotland. Det är bekymmersamt att miljöpartiet yrkade på att avgränsa så stora ytor för nipsippan att det skulle hämma Cementas utveckling. Den borgerliga alliansen står däremot enad. Att Cementa får fortsätta verka på norra Gotland är av avgörande betydelse för hela öns näringsliv och arbetsmarknad, säger Lena Celion.

– Ingen är väl direkt förvånad över att de rödgröna politikerna möter barnfamiljernas önskan om större valfrihet i barnomsorgen med stopp, hinder och förbud. Här finns ett klart budskap från den borgerliga alliansen till öns barnfamiljer. Vid ett maktskifte i höst kommer Allians för Gotland att respektera familjernas egna önskemål. Uppgiften för oss politiker är faktiskt att underlätta tillvaron för de ofta hårt stressade barnfamiljerna, säger Gustaf Hoffstedt.”

På styrelsen för GA-stiftelsen ikväll planerade vi det årliga vårmötet. Fyra av nio ledamöter var närvarande. Stiftelsen består av totalt 75 ledamöter som verkar för GA:s positiva utveckling och ett ökat tidningsläsande. Jag var själv ordförande vid tiden för det intensiva arbete som lades ner i samband med att tidningarna höll på att bli uppköpta (för att slås samman till en tidning). Den lilla Stiftelsen, som ägde en liten andel av GA, lyckades vända sammanslagningen till en fortsatt produktion av två olika tidningar på Gotland.

Inga kommentarer: