tisdag, april 11, 2006

Vi betalar inte, vi betalar inte!

Jag var på teater i Visby med familjen i söndags. En av sönerna fyllde år så vi firade med att se Länsteaterns ”Vi betalar inte, vi betalar inte” av Dario Fo. Det var en komedi från Italien på 70-talet med en hel del allvar bakom. Jobben försvinner, priserna går upp och kvinnorna gör vad de kan för att hålla sina familjer vid liv. Till detta kommer allehanda förvecklingar med kvinnor gravida med matkassar, poliser som byter skepnad stup i kvarten och män som inte vet vad de ska tro. Vi hade väldigt roligt!

Länsteatern fyller en viktig roll på Gotland, och teaterintresset är stort bland allmänheten. Både Länsteaterns föreställningar och andra gruppers revyer, musikaler och Riksteaterns föreställningar (bl a i Slite) kör för det mesta med fulla hus. Roligt och berikande för oss gotlänningar!

Efter teatern var vi naturligtvis hungriga och hade bokat bord på Packhuskällaren nere i stan. De har fantastiska Nachotallrikar och annat gott, så vi lät oss verkligen väl smaka i den trivsamma miljön.

Inga kommentarer: