söndag, juni 04, 2006

Romadagen

Var igår på en av de många marknaderna som äger rum på Gotland under sommarhalvåret. Återigen hade vi i Allians för Gotland ett informationsstånd, där vi delade ut allehanda information och samtalade med förbipasserande. Från moderaterna deltog under förmiddagen Lars-Erik, Egil och senare kom Per-Anders under mitt pass.

Många är nyfikna på vad Alliansen kan göra och det leder till många intressanta diskussioner om samhället idag. En del av de yngre marknadsbesökarna är inte så intresserade. På frågan om de inte tycker det är bra om barnomsorg, skola och vård fungerar blir naturligtvis svaret ja. Då finns det direkt en ingång till ett politiskt samtal.

Tyvärr förknippas nog ordet politik med något som måste vara tråkigt. Innebörden av ordet som ett gemensamt arbete för samhället och dess invånare är idag inte tillräckligt tydligt för alla.

I eftermiddag ägnar jag mig åt motion tillsammans med goda vänner. Man måste tänka på att ta sig tid till rekreation och vila, men också motion och umgänge, tycker jag. Det passar bra en vacker pingsthelg!

Inga kommentarer: