tisdag, juni 06, 2006

Nationaldag och konstrunda på norr

Vi firade idag Nationaldagen vid gamla KA3 i Fårösund där det bjöds salut, tal och musik. Massor av människor hade samlats för att vara med vid sista salutskjutningen från Fårösunds salutstation. Tyvärr var blåsten hård och vindarna kalla, men dagens högtidskänsla infann sig ändå.

Överste Jonas Olsson hälsade välkommen, Prosten Sune Österdahl lockade fram många skratt i sitt anförande, och all den vackra musiken och sången konkurrerade lyckosamt med vinden. Förbandsmuseet hade öppet hus med mycket spännande att se på, och flera kända gotländska konstnärer var rikt representerade därinne. Utanför museet bjöds på kaffe, och ärtsoppa och korv fanns också för dem som var hungriga.

Efteråt var det skönt att sätta sig i en varm bil för att åka på en konstrunda på norr. Öppna ateljéer har hållit på från den 25/5 till 6/6, och idag var det alltså sista dagen. Fem olika konstnärer besökte vi och fick se många vackra och spännande alster. Det är fantastiskt att på detta sätt få träffa konstnärerna, se deras arbetsplatser och diskutera deras konst med dem. Det blev en mycket minnesvärd dag!

Inga kommentarer: