lördag, mars 25, 2006

Möten i Stockholm

Torsdagen 23/3 tillbringade jag i Stockholm på två möten i min roll som moderat företrädare.

Egentligen var det tre möten, för jag hann med en fikaträff med studentkamraten Elisabeth också. Vi brukar träffas då och då och stämma av läget, och det har blivit rätt många gånger under åren vid det här laget. Det är något speciellt med att hålla kontakten med ungdomsvänner, trots geografiska avstånd!

Första mötet var vårmötet med den svenska delegationen i EU:s Regionkommitté. Vi brukar stämma av organisation, ärenden framöver och träffa tjänstemän och handläggare vid kommun- och landstingsförbundet. Vi hade också en minnesstund för en kär vän och kollega i moderaterna som hastigt gått bort vid en resa på uppdrag för sin kommun. Många tankar finns hos oss kring minnen och den stora sorg och saknad man känner när det värsta plötsligt inträffar.

På kvällen hade den moderata landstingsgruppen ett möte med information och diskussion med vårdentreprenörer. Det är alltid intressant att ta del av olika förslag på vårdens framtida utförande. Alla är idag medvetna om att resurser inte bara mäts i pengar. Det handlar om människor, inflytande och samverkan mellan myndigheter mm. Mer konkurrens med de offentliga utförarna ger både mer vård och mer kvalitet för skattepengarna! Här har vi fortfarande en del att göra på Gotland.

Inga kommentarer: