måndag, februari 06, 2006

Toppkandidatutbildning

I torsdags och fredags deltog jag i en utbildning för moderata riksdagskandidater i Stockholm. De första namnen på alla riksdagslistor i landet hade bjudits in för en tvådagars utbildning inför ett kommande riksdagsuppdrag. Många kunniga moderata företrädare från hela landet var närvarande.

Vi fick som vanligt lyssna på våra duktiga företrädare i olika frågor. Fredrik Reinfeldt inledde med en bra information om de ”nya moderaterna” och hur vi kommer att jobba framåt. Beatrice Ask talade om hur vi ska bekämpa brottslighet och tillämpa de lagar vi har, till att börja med. Fler poliser är också ett måste, enligt henne.

För socialutskottets område talade Cristina Husmark-Persson om nya sjukvårdsprogrammet ”Vård i tid” och skolans talesman var Sten Tolgfors, som alltid poängterar elevens i centrum och har ett tydligt kunskapsfokus.

Andra företrädare var Anders Borg, ekonomi, Mikael Odenberg, gruppledare, men också ekonomisk talesman och många fler från riksorganisationen. Ett långt pass på fredagen ägnades åt grupparbeten, och det var både givande och mycket trevligt.
Efter två dagars intensivarbete fick man mycket med sig hem att ha nytta av i den valrörelse som alltmer känns av. Lokalt på Gotland är vi på gång med valrörelsen och det ska bli mycket roligt!

Inga kommentarer: