lördag, februari 11, 2006

Nya (s-)topplagar i vården!

Nu har (s-)ocialministern signalerat att det gäller att stoppa och hindra vård för gotlänningar och svenskar igen. Den möjlighet vi haft sedan 2004 att kunna få vård utomlands och ersättning från Försäkringskassan menar man är orättvis och ska slopas. Blir någon förvånad?

Jag blir inte ett dugg förvånad, det här tänkandet fanns tidigare, väldigt tydligt på Gotland. Under många år ville socialisterna här hindra gotlänningarna från att åka till fastlandet och få vård, då väntetiderna blev orimligt långa här.

Först när Göran Persson väldigt välplanerat i tid (valårsstrategier?) gick in och delade ut pengar till landstingen för att korta väntetiderna, vände s-majoriteten också här på ön (i november förra året). Persson begrep nämligen att människor inte i längden accepterar att vara sjuka när hjälp finns att få någon annanstans (hur var det med hans höft, egentligen). Det gällde bara att vänta tills de fick mest möjliga nytta av satsningen inför det förestående valet.

Istället ska nu (s-)politikerna bestämma vem som är tillräckligt sjuk för att få vård utomlands, om inte landstingens egen sjukvård ger bot eller överhuvudtaget finns. Det är inte rimligt!

Inga kommentarer: