torsdag, februari 16, 2006

Handslaget på Gotland

”Handslaget” består av ett flertal projekt inom idrotten för att bland annat öka samarbete och stötta tjej-/damidrott i Sverige. I eftermiddags hade Gotlands Idrottsförbund bjudit in representanter från de gotländska partierna till en information i Skyttehallen på A7, och Lilian och jag deltog för moderaterna.

Först presenterades Handslaget, de gotländska projekten och framtida möjligheter inom idrotten. Representanter för tre olika lokala projekt berättade om sina aktiviteter. Det var tjejfritids med badminton, ridning för elever på särskolan i Visby och damhockey på Sudret. Alla tre goda exempel som man gärna kan ta efter på ön. Det som måste till är eldsjälar och engagerade ledare. Med hjälp av handslagets pengar kan man erbjuda ungdomar värdefulla idrottsaktiviteter. Det finns också pengar att söka för detta.

Vi fick också en redovisning om Vildkaninens bågskytte, och även möjlighet att pröva på den ädla sporten. (Någon Wilhelm Tell var man ju inte, men några pilar fastnade på tavlan).

Många frågor ställdes av deltagarna, och förståelsen av idrottens betydelse undgick nog ingen av de närvarande. Jag har själv varit engagerad inom idrotten under många år, och kan intyga att det är ett utmärkt sätt att själv ha roligt och känna att man gör nytta, när man ställer upp som ledare!

Inga kommentarer: