måndag, februari 13, 2006

Behövs kvinnoförbund fortfarande?

Ikväll har moderatkvinnorna haft månadsmöte i Visby. Den här gången var Magdalena Andersson, riksdagsledamot och MQ-ordförande på besök. På agendan stod kvinnofrågor och möjligheterna för oss att nå ut till alla kvinnor med vår politik.

Många av de förslag moderaterna lägger fram nu under våren är speciellt bra för kvinnor. Vi vill ha en jämlik vård och utbildning, lika möjligheter i arbetslivet, bra möjligheter att leva på vår lön och lika förutsättningar att förverkliga våra livsmål.

Idag är ojämlikheten i socialdemokraternas Sverige väldigt tydlig. Låglöneyrkena finns där de flesta kvinnor finns, i vård och omsorg. Utbildning ska löna sig, men i regel har kvinnor lägre löner än män för samma arbete. Den höga kommunalskatten på Gotland slår hårt mot dem som är lågavlönade, mest kvinnor i offentlig sektor. Vården är inte jämlik när det gäller tillgänglighet och läkemedel. Kvinnor vågar inte gå ut på kvällarna.

Vi vill verka för att fler kvinnor tar plats i samhällslivet och i politiken. De nya moderaternas politik är rätt för kvinnor i alla åldrar. Här finns den ideologi som ger plats för oss alla och tar vara på allas kompetenser! Detta måste vi också föra ut på ett mycket tydligare sätt i valet! Kvinnoförbund behövs ännu idag för att lyfta fram och diskutera speciella frågeställningar.

Den 13 mars träffas MQ-Gotland igen. Det mötet kommer jag att hålla i och det kommer att handla om att vara aktiv i den moderata förtroendemannarollen, valfrågor och diskussioner om aktuella ärenden.

Inga kommentarer: