söndag, januari 29, 2006

Bland ettar u nollar

Igår var det dags igen – det var nyårsrevyn på Rondo i Klintehamn - ”Bland ettar u nollar”. Tillsammans med ett 50-tal andra Slitebor fylldes en buss och vi åkte iväg för att se eftermiddagsföreställningen.

Revyresan till Klintehamn är en rolig tradition, som har funnits ett antal år nu. Ingrid på Rosenbergs Blommor i Slite är en riktig tillgång för oss alla som tycker om teater och underhållning. Inte bara blommor kan hon, utan även underhållning är alltså en del i hennes engagemang för trivseln i Slite.

Revyn hade många roliga inslag. Dansarna är duktiga, och musik och sång framförs skickligt som vanligt. Den artist jag mest tänker på denna gång är Palten och hans dråpliga monologer och kommentarer. Roligast denna gång var absolut hans resonemang om färjetrafiken. ”Vad är det som kostar egentligen när en familj reser till Gotland”, sa han. Jo, det är vistelsen här. För 10 dagar fick han ihop en stor summa pengar och ett stort antal köer man måste stå i, genom att visa ett antal ritade skisser och kommentera. Gissa om publiken tjöt av skratt!

Efter kaffevisan, sista inslaget i första akten, var det dags för gott kaffe. Tänk, vi fick sitta på samma platser även denna gång, en trappa upp på ”hyllan” i matsalen! När föreställningen var slut, efter många roliga inslag ytterligare, styrdes åter bussen mot Slite. Skönt att bara sitta och låta sig åka med i vinterkvällen!

Inga kommentarer: