onsdag, januari 18, 2006

Framtidens energi

På hemväg från jobbet idag (onsdag) lyssnade jag på Radio Gotland och Meningarnas marknad. Det handlade om energi i allmänhet och oljeberoende i synnerhet, och om hur vi ställer om oss för framtiden.

Inslaget var också befriande fritt från slagord och allmänt tyckande, och deltagarna visade stor kunnighet på området. Vi är en bra bit på väg på Gotland, men mer finns att göra. Sverige kommer att behöva ha en mångfald av energikällor i framtiden, där även kärnkraften kommer att vara nödvändig, för att vi inte ska bli beroende av andra länder.

Eftersom jag också fick en hel del av denna information igår kväll (tisdag) vid årsmötet i min moderatförening Slite/Tingstäde, så kände jag igen många av förslagen. Vi har många duktiga personer hos moderaterna som aktivt jobbar för en uthållig miljö – något vi kan vara stolta över! Ett problem är att det är ett svårt och stort område för många av oss, därför är saklig information så viktigt!

Vi behöver därför mycket mer av denna typ av saklig samhällsinformation. Annars riskerar vi att lämna över frågan åt domedagsprofeter och miljöfundamentalister, som gärna vill montera ner det mesta som finns i samhället idag, och spela på människors rädslor och känslor. Det blir definitivt inget bättre av.

Inga kommentarer: