söndag, februari 28, 2010

En välfylld vecka...

Ännu en vecka har gått och den har varit ovanligt välfylld av styrelsemöten.

Måndagen ägnades åt Kommunfullmäktige, med bl a ny byggnadsordning för Visby innerstad och reglemente för nyinrättade Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Flera motioner, medborgarförslag och interpellationer stod också på dagordningen. Denna gång slutade mötet i rimlig tid och jag hann delta i vårt kvällsmöte i Slite Rotaryklubb samma kväll.

Med jämna mellanrum håller vi koncernmöten för KS och förvaltningschefer. Denna gång på Suderbys på tisdagen, som innehöll en genomgång av årsredovisningar och förutsättningar för 2010-2011. I de flesta nämnder har man hanterat lågkonjunkturens förutsättningar bra, dock har Hälso- och sjukvårdens svårt att hålla sig inom budgetramen. Direkt efteråt träffades vi i Alliansens ordförandegrupp i god stämning. Det finns alltid gemensamma frågor att ta tag i, och vi satsar naturligtvis på förnyat mandat och förtroende!

Barn- och utbildningsnämnden på onsdagen började med ett förmiddagspass om Framgångsrika skolor – vad är det som utmärker dessa? En av projektledarna från SKL, Malin A-P redovisade sina resultat, och här var också samtliga skolledare inbjudna att delta. Mycket bra program, som avslutades med planerade skolbesök i små grupper i Visbyskolor. Ärendena under eftermiddagen gällde bl a årsredovisningen med ett resultat om + 15,5 milj, reviderad delegationsordning, antagande av en Skolmåltidspolicy och införande av ny lärplattform.

Samma kväll hade UNG i Fårösund inbjudit till ett möte för att diskutera tillväxt och utbildning i regionen. Spännande och intressant föredrag inledde och därefter diskussioner i smågrupper med sammafattningar mot slutet. Det var ganska sent när jag kom hem den kvällen!

Kommunstyrelsen sammanträdde på torsdagen. Viktigaste ärendena var Bokslutskommunikén med ett positivt resultat om +32 milj, upprustning av Herrviks hamn, fastighetsförsäljningar och detaljplaner. Därefter var det styrgruppsmöte om övertagande av färjetrafiken och en avrapportering ang ny förvaltningschef. Som avslutning åkte jag till biblioteket i Slite för att vara med vid information om ByggGotland, ny översiktsplan för Gotland. Lånade dessutom en roman som handlar om Turkiet, eftersom nästa resa går till Istanbul.

Fredagen var rent administrativ. Skönt att få undan en del ärenden. Lördagspromenaden fick gå till Röda korsets Kupa, där årsmötet avhölls. Trevligt, ställde frågor om ungdomsaktiviteter Avslutning med kaffe och smörgåstårta och dragning i lotteriet: jag vann en korsstygnstavla! Söndagen var lugn och skön! Styngn stygn

Inga kommentarer: