söndag, februari 21, 2010

Mycket om barn och unga

Veckan som gått har varit intensiv, som vanligt skulle jag kunna tillägga. Mycket av arbetet har gällt unga och utbildning.

På måndagen var en av höjdarna namngivningsceremonin av kustbevakningsfartyget KBV 002 Triton. Bland de närvarande fanns försvarsminister Sten Tolgfors och förre GD på kustbevakningen Marie Hafström. Vi fick en visning av fartyget och en lunch serverades ombord. Efter invigningen träffade moderata gruppen Sten på Joda bar och café i hamnen, för samtal om läget i världen och i vår närhet.

På tisdag förmiddag KSau, med flera positiva beslut för Slite, och på onsdag förmiddag ett skolbesök på Solbergaskolan i Visby. Där träffade jag bl a rektorn och besökte en klass på högstadiet på en kemilektion.

På onsdag eftermiddag var det dags för resa till Stockholm och möten på SKL. Först ett arbetsgruppsmöte för det nya positionspapperet om Idrottspolitik. Mycket händer inom idrotten, och kommunerna har en stor del i att erbjuda medborgarna möjligheter arr röra på sig. Dessutom handlar det om lokaler, samhällsplanering, miljöfrågor, ekonomi mm. Därefter M-grupp och information om projektet om besök i verkligheten.

Beredningsdagen började med genomgång av dagens ärenden i vår moderata grupp. Därefter träffade några av oss vår repr i alliansens programarbete för utbildningsfrågor. Efter lunch ligger det egentliga beredningsmötet, där vi förutom idrottsärendet fick en information av Per Nilsson, GD för Ungdomsstyrelsen. Ett mycket intressant och tankeväckande resonemang om framtiden. För oss i skolvärlden var hans medskick att se till att alla elever klarar grundskolan, och sen utbildning-utbildning-utbildning!

Väl hemma på Gotland hade vi samma kväll i m-gruppen att resonemang kring vad som är viktigt att jobba för i skolfrågor framåt. Jättebra diskussioner som vi följer upp framöver. I övrigt en lugn avslutning på veckan med div skrivbordsarbete.

På söndag eftermiddag blev det en tur till Rondo och Klintehamn. Där höll KIK sitt årsmöte, och jag höll i ordförandeklubban. I början av mötet berättade jag också kort om vårt arbete med positionspapperet i idrott i SKLs beredning. På hemvägen passerade jag en olycksplats där hade ett hästsläp vält i det mycket hala väglaget. Såvitt jag vet klarade hästen sig bra, men det är alltid oroande när man ser blåljusen och långa bilköer i sådana sammanhang. Som avslutning på kvällen OS i TV och genomgång av KF-handlingarna inför måndagens KF.

Inga kommentarer: