söndag, februari 14, 2010

Utbildning och utveckling

Veckan som gått har som vanligt bjudit på många intressanta upplevelser, stora såväl som små.

Vid den årliga kvitteringen av BUNs budget tog jag och förvaltningschefen emot ca 960 miljoner kr. Det är pengar som skall räcka till allt som behövs för att vi ska ha den bästa förskolan och skolan i Sverige. I budgettider är politiken ofta oense om vad som skall göras för de tre-fyra sista miljonerna, men istället handlar det som synes om vad man gör med alla de övriga för att barnen ska få det bra!

Ett härligt skolbesök i Hemse var höjdaren på torsdagen. Stolta rektorer berättade om sin verksamhet, och internationellt arbete samt intensivkurser som elever får välja för att klara godkäntnivån i sv-ma-eng var några konkreta inslag vi tittade på. Välutbildade och duktiga rektorer och lärare är det bästa receptet för att eleverna skall lyckas.

Samma kväll hade norrmoderaterna årsmöte och paneldebatt på Kupan i Fårösund. Debatten handlade om tillväxt och framtid för norra Gotland. Duktiga och engagerade företagare berättade om sina företag, och frågor från den stora publiken gav som resultat mycket värdefull kunskap om behov och krav för att samhället skall utvecklas.

På lördagen var vi några stycken som åkte till Klintehamn (i snöyran) för att se på årets revy ”Nytt och nött”. Härliga framträdanden med mycket sång, dans och lustigheter. Jag kan konstatera att ensemblen är mycket professionell och numren sitter som en smäck!

Efter ”superveckans” många politiska debatter nationellt och lokalt ökar Mode­raternas väljarstöd med 3,8 %. Den borgerliga allian­sen minskar ner skillnaden mellan blocken med över 7 procentenheter på en månad! Nu gäller det dock för Kristdemokraterna att hålla sig kvar över riksdagsspärren också! Det rör verkligen på sig!

Inga kommentarer: