lördag, augusti 19, 2006

Sossarnas valmanifest

Nu har alltså socialdemokraterna presenterat sitt valmanifest med buller och bång och Göran Person vill denna gång framstå som en duktig och ansvartagande statsekonom.
Valmanifestet innehöll inga förslag om fler jobb. Däremot utlovades höjda bidrag till dem som inte arbetar. Socialdemokraterna presenterade inte heller några konkreta förslag på hur resultaten i skolan skulle förbättras eller hur köerna i vården skulle kortas. Vi fick inte heller några svar på hur brotten ska minska eller vilket regeringsalternativ som vänsterkartellen samlas kring.

Inte många verkar vara imponerade av det socialdemokratiska valmanifestet som återigen handlar om att låsa fast människor i bidragsfällor. Till och med Aftonbladets Lotta Gröning ansåg att sossarna nu redan förlorat valet!

Nog hade det varit klädsamt om det parti som säger sig företräda arbetarna hade bättre saker att komma med för att öka antalet nya jobb! Jag instämmer till fullo med vad Fredrik sa som presskommentar:
”- Vi har en regering som använder ett begränsat utrymme till att ge mer ersättning till människor som tjänar bra för att de ska jobba mindre. Det vill jag i stället använda för att öka drivkrafterna, framför allt för dem som tjänar lite, att kunna jobba mer.”

Inga kommentarer: