fredag, mars 19, 2010

EU och Gotland

Det har varit några intensiva dagar med KSau i Bryssel. Vi besökte många EU-institutioner, bl a Regionkommittén och Parlamentet. Där träffade vi också många olika tjänstemän och politiker och fick höra en del om EU-arbete och aktuella frågor (flera bekanta från när jag själv satt i Regionkommittén). Bl a diskuterades öars förutsättningar och färjetrafik.

Jag var också i Stockholm på Kultur- och fritidsberedning under torsdagen. Överläggningsfrågorna var denna gången bl a vårt Idrottspolitiska program, momsfrågan för föreningar, musikutredningen och kultursamverkansutredningen. Ett mycket intressant möte denna gång med rejäla frågeställningar, som vi nu tar fram remissvar på åt vår regering.

Torsdag kväll var jag med vid Rådda Barnens seminarium om ungdomskriminalitet, som hölls av vår länspolismästare Carin Götblad. Hon informerade oss om sitt betänkande om ungdomskriminalitet som överlämnats till Beatrice Ask. Det finns massor av förslag till bra åtgärder vi kan ta itu med både på kort och lång sikt. Jättebra, konkret och tydlig!

Fredagen innehåller besök i Fårösundsskolan som tar emot sina nya samarbetspartners från Mallorca, möte med krögarna och därefter en entreprenör som vill diskutera möjligheter för etableringar. Mycket mer under helgen, men det får jag återkomma till i nästa inlägg!

Inga kommentarer: