måndag, september 08, 2014

Idrott är hälsa

Livet går inte alltid som en dans, men med en bra grundkondition har vi bättre förutsättningar och möta vardagens glädjeämnen och bekymmer. Därför är det så viktigt att vi alla tar vara på de tillfällen som bjuds till rörelseglädje, både på fritiden och i skolan. Alliansen satsar nu bland annat på mer idrott i skolan, som även ge en positiv effekt på det övriga skolarbetet.
Runt om på Gotland finns mängder av klubbar och föreningar som man kan gå med i, och deras tränare och ledare gör varje dag en jätteinsats med olika aktiviteter, inte minst för barn och unga. Vi Moderater tycker det är viktigt att idrottsverksamheten kan nå ut till alla gotlänningar och alla åldrar. Och för att idrottsrörelsen ska kunna fortsätta att vara en viktig del i vår fritid vill vi stödja både lärare, ledare och deras kompetensutveckling, men också se till att de anläggningar och idrottsområden som finns på Gotland kan hållas i bra skick och användas maximalt.
Därför vill vi att samarbetet mellan Region Gotland olika delar och idrottsrörelsen ska bli ännu bättre när det gäller bland annat folkhälsofrågor, aktiviteter för barn och äldre, utveckling och underhåll av anläggningar, samt kompetensutveckling av ledare.
(Jag har också jobbat som idrottslärare i många år)

Inga kommentarer: