lördag, november 16, 2013

Viktigt för Gotland att färjetrafiken ges långsiktiga förutsättningar

Mitt pressmeddelande innan mötet på näringdepartementet 2013-11-13:

Lena Celion (M) träffar infrastrukturministern:

I morgon förmiddag träffar ett tiotal ledande politiker och företrädare från östra Mellansverige infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd för att till henne framföra sina synpunkter på Trafikverkets förslag till nationell transportplan 2014-2025.
- Vi har tillsammans valt de viktigaste strategierna och åtgärderna för regionen. För oss på Gotland är färjetrafiken avgörande, och därför är det extra viktigt att infrastrukturministern inser vikten av den för att skapa stabila och långsiktiga förutsättningar för öns tillväxt och tillgänglighet, säger Lena Celion (M), Region Gotland.
I september kritiserade ledande politiker för sju län i östra Mellansverige (Stockholm, Västmanland, Uppsala, Örebro, Sörmland, Östergötland och Gotland) i ett gemensamt remissvar på flera punkter Trafikverkets förslag till nationell transportplan, som anses otillräckligt för att täcka behoven av såväl arbetspendling som godstrafik i regionen.
- Förslaget till utbyggnadstakt håller inte jämna steg med befolkningsutvecklingen, Vi förutsätter att infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd kommer att lägga stor vikt vid våra gemensamma prioriteringar, eftersom vi representerar en så stor del av landets samlade tillväxt. Vi ökar gärna trafiken, bara regeringen ger oss erforderlig kapacitet, avslutar Lena Celion.
Lena Celion, regionråd Gotland

Inga kommentarer: