söndag, november 10, 2013

Gotland behöver ingen skattehöjning!

Oppositionen (M-C-FP) protesterar bestämt mot vänsterpartiernas krav på att ytterligare beskatta gotlänningarna. Skattehöjningen behövs inte, vill vi bestämt hävda, och vi är mycket förundrade över hur ihärdigt S-V-MP drivit fram denna höjning. Gotland ligger redan bland den tredjedel av landets kommuner som har högst skatt. Med den aviserade höjningen kommer vi att tillhöra den sämsta fjärdedelen. Finns det någon som på allvar tror att detta att ökar benägenheten att flytta till Gotland och att det kommer att bidra till ökad tillväxt?

Alla partier i fullmäktige känner till att vi nästa år får 90 nya miljoner i utjämningsbidrag från staten. Vi kan också räkna med återbetalning av sjukförsäkringspengar på ca 40 miljoner för år 2014. Dessutom börjar vi se positiva prognoser för landets tillväxt och därmed förbättrade skatteprognoser nästa år och 2015-2016 ser ännu bättre ut. Vi vill också fortsätta hålla i arbetet när det gäller sjukvårdens berömvärda insatser för att korta vårdköerna och öka patientsäkerheten så att vi även nästa år får en fortsatt hög tilldelning från regeringens olika stimulansbidrag (i år får vi ca 80 miljoner extra bidrag).

Vi tänker därför inte som S-V-MP väljer att göra, mörka dessa inkomster genom underbudgetering, och på så sätt tvinga fram en skattehöjning som ger 50 miljoner!

Lena Celion, gruppledare (M)
Lars Thomsson, gruppledare (C)
Mats-Ola Rödén, gruppledare (FP)

Inga kommentarer: