lördag, november 12, 2011

Insändare GT om äldres inflytande

Stärk äldres rättigheter och inflytande

Nya Moderaterna är Sveriges enda arbetarparti. Genom att sätta jobben först, skapar vi förutsättningar för en stark moderat äldrepolitik, där äldre människor får behålla makten över sitt eget liv och har tillgång till en trygg och bra vård och omsorg.

Genom olika valfrihetssystem har vi gjort det lättare för alla att anpassa sin vård och omsorg efter olika egna behov och önskemål. I grund och botten handlar det om starkare rättigheter och bättre tillgänglighet. Du ska inte förlora makten över ditt eget liv, bara för att du blivit äldre. Valmöjligheter medför till exempel att nya äldreboenden skapas för olika behov, och att man kan välja bort dåliga alternativ.

Rut och Rot-avdraget har varit viktiga reformer som har gjort det billigare att få hjälp i hemmet. För många har dessa tjänster faktiskt blivit billigare än den service som kommunen har möjlighet att ge. Alliansen har dessutom sänkt skatten för Sveriges pensionärer i tre steg, framförallt för dem med låg pension. Genom att ta ekonomiskt ansvar fortsätter Nya Moderaterna stärka äldre människors rättigheter och det egna inflytandet över sina livsval.

Inga kommentarer: