lördag, oktober 08, 2011

Bekymmersamt läge med skenande underskott för de rödgröna

Pressmeddelande från Alliansen på Gotland 2011-10-07:
M-C-FP

Årets budgetavstämning har präglats av av majoritetens passiva ledarskap, där nämndernas underskott tillåtits skena iväg, stora underskott har kommit att uppstå under året. Sjukvårdens nya underskott 28 miljoner tillsammans med de 36 man redan fått i år bidrar starkt till rådande läge. Detta måste de rödgröna åtgärda. Budgetarbetet har också handlat om hur de övriga stora underskotten som uppstått i år, enligt delårsrapport 2, ska hämtas hem. Obalansen/underskotten i år i nämndernas budgetar med 83 miljoner påverkar naturligtvis förutsättningarna för ekonomi och verksamhet inför nästa år.
- ”Läget är mycket bekymmersamt och i Alliansens gemensamma budgetförslag vill därför poängtera betydelsen av måltider samt verksamhet för barn och unga när det gäller studier och fritidsaktiviteter med god kvalitet”, säger Lena Celion (M), regionråd i opposition.
-”Vi har också föreslagit tätare busstrafik för landsbygden, något som de rödgröna försummat, och vi ser en fortsatt stor ekonomisk potential med ökad konkurrensutsättning av regionens verksamheter, vilket även gynnar det lokala näringslivet. Vi vill därför se fortsatta näringslivssatsningar och en förbättrad serviceanda i Regionen”, understryker Lars Thomsson (C).
-”Därför föreslår vi också en snabbare konkurrensutsättning av Regionens verksamheter för att få ökad valfrihet, näringslivsutveckling och ökad effektivitet. Bland annat bör det gälla städ, IT, måltidsverksamhet, Lab-verksamhet, som alternativ till majoritetens njugga inställning till företagande”, anser Mats-Ola Rödén (FP)

Inga kommentarer: