söndag, maj 09, 2010

Majtankar...

Sköna maj välkommen - nog är det väl så? Tyvärr har inte den riktiga vårvärmen infunnit sig, och den behövs nu. Naturen ligger i vänteläge...

Politiken däremot, är hetare än någonsin. Debatter och informationsmöten avlöser varandra. Mona Sahlin och vänsterlaget har lagt fram sin skuggbudget, så långt de nu är överens. Först verkade det som det gällde att ge mera till allt och alla, nu börjar det luta åt att laget lägger sig på försvar igen och letar fel i Alliansens olika förslag. Jag hoppas verkligen att vi får ut vad det handlar om på ett tydligt sätt.

Jobben är fortfarande av avgörande betydelse för hur vi ska komma ur den ekonomiska krisen, och Anders Borg får goda vitsord utomlands för sitt sätt att hantera Sveriges ekonomi. Det måste kunna förklaras pedagogiskt för våra väljare.

Behovet av en utbildning i framkant är viktig både för våra barns skola, men också för att vuxna skall kunna växla om när yrken och arbetsplaster försvinner. Det är därför nödvändigt att fortsätta med Alliansens utbildningspolitik även nästa mandatperiod.

Inga kommentarer: