söndag, maj 23, 2010

Credit till Anders Borgs sätt att sköta Sveriges ekonomi!

Det märks att valrörelsen nu är i full gång, och ändå är det fyra månader kvar! Både nationellt och lokalt här på ön ser jag varje dag annonser om möten och kandidater, insändare och debattartiklar i tidningarna, och hör att många samtal handlar om valet. Det är viktigt att det blir tydligt om vad som skiljer de båda blocken åt. En fråga handlar om ansvarsfull hantering av ekonomin.

Senast idag (23/5) hade DN en ledare om finansministerns goda förmåga att hålla i Sveriges ekonomi. Det mesta som kritiserats av Sahlin & Co har visat sig vara lyckosamt. Sverige ligger i EU-toppen när det gäller goda finanser. Vi har också hört i media om de länder som ligger sämst till och vad som krävs för åtgärder där. Precis som i det lilla handlar det hela tiden om att kapa kostnader och hålla koll på budgeten och skattebetalarnas pengar.

Det hade helt säkert sett helt annorlunda ut om vi inte haft en borgerlig regering i Sverige, med Anders Borg som håller i pengarna! Vi har också på Gotland haft bra förutsättningar för detta genom den borgerliga Alliansens sätt att leda kommunen. Även 2010 förväntas ett positivt resultat, vilket underlättar det stora omställningarbete som nu håller på, och kommande budgetarbete.

Inga kommentarer: