lördag, februari 14, 2009

Förskolan på Gotland

Det finns alltid problem med att nå ut med information. Jag är glada att man efterfrågar mer information vilka förändringar som görs i förskolan och vi besvararade en ledare i gotlandsmedia så här:

När det gäller förskolan i höst, så har information gått ut vid flera tillfällen om vilka förändringar som behöver göras, bland annat i samband med budgetbesluten i höstas och i anslutning till varslen på nyåret. Skolorna har under tiden också informerat internt och till föräldrar. BUF har resurser för drygt 1900 heltidsplatser i förskolan i år. Rektor har fått pengar till en tjänst för 5,5 heltidsbarn, men inför hösten blir det 5,79 barn. Dvs en grupp med 3 vuxna får 17,3 barn/grupp ( idag 16,5).

BUN har också beslutat att öka andelen pedagogiskt utbildad personal för en fortsatt god kvalitet och vi får snart en tydligare läroplan för förskolan. Förskolelyftet, som kommer från regeringen till hösten, ger möjlighet till utökad fortbildning för befintlig personal. Vi vill med detta understryka att vi i BUN noga följer vad som sker i förskolan, och nämnden och förvaltningen skall naturligtvis ge gotlänningarna all information som kan behövas i detta arbete. Gotländska föräldrar måste kunna känna förtroende och trygghet med alla våra verksamheter.

Inga kommentarer: