torsdag, januari 21, 2010

Framgångsrika skolor, Alliansarbete och Kultursamverkan

Har haft några intensiva dagar på fastlandet. Alltid intressant att få komma ut och ta del av andras erfarenheter och få nya intryck.

På tisdagen handlade det om en utredning om framgånsrika skolkommuner som SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) tagit fram. Mycket fakta, forskning och goda exempel redovisades. Speciellt föredrogs goda exempel från Nacka och Höganäs.

På onsdagen var det dags för arbetsgruppen kring framtagande av ett idrottspolitiskt positionspapper på SKL. Rolig diskussion, som fortsatte på beredningen under torsdagen.

Onsdagkvällen ägnades åt att höra nytt och gammalt från Alliansens partisekreterare och samordningskansli. Vi går ett spännande valår till mötes, och Alliansens företrädare känns tryggare än någonsin.

Torsdagen innehöll bl a en information av Percy Barnevik om projektet Hand in Hand. Man jobbar för att hjälpa utsatta människor, framför allt kvinnor i Indien och Asien genom att göra det möjligt för dem att bli entreprenörer, bl a genom utbildning och s k mikrolån. Och det ger ringar på vattnet...

På eftermiddagen var det bl a föredragning och diskussion om Kultursamverkansutredningen med landshövdingen i Västerbotten, Christ Heisster, som ensamutreder.

Inga kommentarer: