söndag, februari 11, 2007

Ny mandatperiod och nya uppgifter

En hel del tid har gått sedan jag senast bloggade – ska försöka komma igång igen. Det har i alla fall varit en omtumlande period, som gjort att jag försummat denna sida.

Det politiska hantverket har nu kommit igång fullt ut. Min nya nämnd, Barn- och utbildningsnämnden har haft flera olika möten. Det har handlat om förändringar i skolorganisation, ekonomifrågor och en stor förestående bussupphandling, t ex.

Den nya alliansgruppen i BUN fungerar alldeles utmärkt. Vi har haft flera möten, och tar nu fram en handlingsplan för vår mandatperiod. Tyvärr är vi inför 2007 års verksamhet mycket uppstyrda av den tidigare majoritetens verksamhetsplan och budget, men vi är ändå på god väg inför budgetarbetet 29008, som äger rum 14-16 mars.

Många vill träffa kommunalråden, och veckorna fylls av möten med företrädare för samhället, seminarier, intervjuer och telefonsamtal. Det känns roligt och utvecklande.

I fullmäktige och kommunstyrelsen märks också den nya ordningen. Tyvärr följde inte mandatfördelningen den större procentuella skillnad som valet gav, utan vid den kretsvisa fördelningen blev skillnaden mellan blocken bara ett mandat.

Inga kommentarer: